Merkezde ilk olarak diş taraması, dolgu ve diş temizliği gibi temel tedavilere başlandı. Önümüzdeki günlerde ise kanal tedavisi, çene cerrahisi, çocuk diş hekimliği ve restoratif diş hekimliği gibi daha kapsamlı hizmetler de verilecek.

Merkez, şubat ayında tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak. Özellikle bölgede ilk kez bir kamu hastanesinde bulunan tomografi cihazı, merkezdeki teşhis ve tedavi süreçlerini büyük ölçüde kolaylaştıracak.

Doku transferi yaralarda iyileşmeyi hızlandırıyor Doku transferi yaralarda iyileşmeyi hızlandırıyor

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, merkezin açılışıyla üniversitenin sağlık alanındaki etkinliğinin artacağını belirterek, "Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanemiz tamamlandığında ve hali hazırda faaliyetlerini sürdüren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz tam kapasite ile çalışmaya başladığında sadece Batman’a değil, bölgeye hitap eden bir sağlık hizmeti üreteceğiz" dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratilla ise merkezin donanımlı altyapısı hakkında bilgi vererek, "Merkezimizde sterilizasyon, radyoloji, tomografi, pano-sefo röntgen üniteleri, 12 ünitlik entegre diş kliniği, cerrahi müdahale odası ve protetik diş tedavisi birimleri bulunmaktadır. Ayrıca, ortodontik tedavilerde kullanılan sefalometrik cihaz sayesinde daha hassas teşhisler koyulabilmektedir" şeklinde konuştu.

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, modern ekipmanları, uzman kadrosu ve kapsamlı hizmetleriyle bölge halkına kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmayı hedefliyor.