Konak, "YKS sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler, hayatlarını etkileyecek ve gelecekteki yaşamlarını şekillendirecek önemli bir aşama olan tercih sürecine girdiler. Üniversite tercihi, öğrencilere yeni bir yaşamın kapısını açacak. Yoğun çalışmaların ardından öğrencilerimiz, üniversite tercihleriyle hayatlarına bir yön çizeceklerdir. Bu sebeple, üniversite tercihi konusunda gereken hassasiyeti göstermek ve süreci doğru yönlendirmek, öğrencilere mutlu ve verimli bir hayatın kapılarını aralayacaktır. İyi bir tercih dönemi geçirip potansiyelinizi en iyi şekilde ortaya çıkarmak için kurs merkezimizi ziyaret edebilirsiniz," dedi.

Öğrencilere tercih yaparken dikkat etmeleri gereken hususları aktaran Konak şunları söyledi:

1. Yeteneklerinizi Tanıyın: Seçeceğiniz program/fakülte, mesleğinizi belirleyeceği için yeteneklerinizi, becerilerinizi ve potansiyelinizi göz önünde bulundurarak seçim yapmalısınız.

2. İlgi Alanı ve Sıralama İlişkisi: Tercihlerinizi ilgi alanınıza ve sıralamanıza göre yapmalısınız. İlk birkaç tercihte ilgi alanınıza uygun seçimler yaparken, diğer tercihlerde sıralamanıza uygun tercihler yapmanız faydalı olacaktır.

3. Gitmeyeceğiniz Programları Yazmayın: Tercih sıralamanızda, kazandığınız halde gitmeyeceğiniz programlara yer vermemelisiniz. Bu, daha sağlıklı tercih yapmanızı sağlar.

4. Başarı Sırası Uygulamasını Araştırın: Eğitim, tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık ve mühendislik fakültelerini tercih edecek adayların, en düşük başarı sırası uygulamasını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Sıralamanız belirtilen en düşük başarı sırasının altında ise, ilgili fakülteyi tercih etmeniz anlam taşımaz.

5. Uzman Desteği Alın: Tercih yaparken, profesyonel tercih danışmanlığı almanızı öneririm. Rehber öğretmenler ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından kurulan destek ofisleri size yardımcı olacaktır. İletişim kurmaktan çekinmeyin.

Batman'da Çiftçilere Dev Sebze Desteği Batman'da Çiftçilere Dev Sebze Desteği

6. Tercih Takvimine Dikkat Edin: ÖSYM tarafından açıklanan tercih takvimini verimli kullanın. Tercihlerinizi takvimin son günlerine bırakmak, strese neden olarak yanlış tercihler yapmanıza yol açabilir.

7. Tercih Kılavuzunu İyi Okuyun: Tercih kılavuzu, süreci en doğru şekilde yürütmeniz için yayınlanmaktadır. Kılavuzda yazan kurallara ve içeriklere dikkat edin.

8. Tercihlerinizi Araştırın: Listenize aldığınız tüm üniversite ve bölümleri internetten detaylı olarak araştırın. Üniversitenin burs, barınma, uzaktan-yüz yüze eğitim, araştırma, kütüphane ve sosyal etkinlik olanaklarını web sitelerinden öğrenmeye çalışın.

9. Kendinizi Gözden Geçirin: Tercih yaparken sizi mutlu edecek, kişisel gelişiminizi artıracak ve size birçok alanda donanım sağlayacak tercihler yapmaya özen gösterin.

Konak, "Değerli üniversite öğrencisi adayı, bir adım sonrası senin üniversite hayatın. Şunu asla aklından çıkarma: 'Kazandığın bölümde sen öğrenci olup, sen okuyacaksın.'" ifadelerini kullandı.