Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğretim elemanları tarafından düzenlenen Takı Tasarım Atölyesi, engelsiz bireylerin hem el becerilerini geliştirmelerine hem de sanatsal yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıdı.

Üniversitenin destekleriyle gerçekleştirilen atölye etkinliğine, Yeni Hayat ve Özel Şifa Bakım Merkezlerinden 15 engelsiz birey katıldı. Katılımcılar, takı tasarımı yaparak kendi özgün tasarımlarını oluşturdu ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak üretken bir deneyim yaşadı. Atölye çalışmasıyla, engelsiz bireylerin el-göz koordinasyonlarının güçlendirilmesi, parmak ve el kaslarının çalıştırılarak motor becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi. Boncuk dizme, takı şekillendirme ve farklı malzemelerle yapılan uygulamalar sayesinde, katılımcıların sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel becerilerinin de gelişimi desteklendi.

Rektör Demir'den Anlamlı Katılım ve Destek

Bursa'da "Genç Ar-Ge İnovatif Düşünce Akademisi" programı Bursa'da "Genç Ar-Ge İnovatif Düşünce Akademisi" programı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de atölye etkinliğine katılarak, engelsiz bireylere yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Engelsiz bireylerin sosyal hayata daha aktif katılım sağlamasını teşvik eden bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Rektör Demir, Batman Üniversitesi'nin engelsiz bireyler için erişilebilir, kapsayıcı ve destekleyici etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, üniversitenin tüm paydaşlarıyla iş birliği içinde daha fazla sosyal sorumluluk projesi üretmeye hazır olduğunu belirterek, atölye etkinliğini düzenleyen öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Engelsiz Bir Üniversite Vizyonu

Batman Üniversitesi, bu tür etkinliklerle engelsiz bireylerin toplumsal yaşama aktif katılımını destekleyerek, "Engelsiz Üniversite" vizyonunu hayata geçirmeye devam ediyor. Üniversite, engelsiz bireylerin eğitim, kültür, sanat ve spor gibi farklı alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar sunmayı hedefliyor.